Go Back   Web User Forums > Software > All Other OS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 28-10-08, 19:23
Ffloyd Ffloyd is offline
Newbie
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 2
Default Dell Latop Inspiron 1300 wont Boot up

Hello-I hope that someone out there in cyber space can help. A freind at work has a three year old Dell Latop Inspiron 1300. It uses XP home Edition and just recently has stopped booting up properly.

The screen comes on in terms of the dell logo, then a screen says that "We appoligise for the inconvenicance but Windows did not start sucessfully. A recent hardware or software change may have caused this". it then gives various options such as safe mode, etc.

The hard drive light comes on when I try one of the options but no actual further booting. Anyone got any ideas please..PC world want to charge 150 just to look at it.

She did mention that when she was offered the option of upgrading Norton she didnt take it. But I cant believe that has anything major to do with it can it? I was wondering if this was a sign of the hard drive packing up..what doe anyone else think?
Reply With Quote
  #2  
Old 30-10-08, 21:51
RichieP RichieP is offline
Top contributor
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 4,967
Default Re: Dell Latop Inspiron 1300 wont Boot up

[ QUOTE ]
I was wondering if this was a sign of the hard drive packing up

[/ QUOTE ]

In my experience the hard drive failing causes this.

Some Dell's have a diagnostic partition to test the hardware. When you start it up, press the F12 key to launch the boot menu. If it's there, select the Diagnostic Partition and run all the tests.

If it's not, you'll need to identify the make of the hard drive and download a diagnostic utility from their website to test it.
__________________
OK OK I can't go any faster! aaaaaaaaaaaagh!
Reply With Quote
  #3  
Old 02-11-08, 07:58
jayr jayr is offline
Familiar face
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 21
Default Re: Dell Latop Inspiron 1300 wont Boot up

did you try to boot in safe mode?if you can boot in safe mode try to uninstall your norton anti virus,because sometimes norton blocks system boot drivers.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Search the forum

Search

© Dennis Publishing Limited Licensed by Felden





All times are GMT. The time now is 23:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Dennis Publishing 2010, All rights reserved